DISCOVERY
RETREAT

Eendaags retreat in het Limburgse heuvelland

Herken jij dat?

 • je veel in je hoofd zit,
 • je altijd de controle wil behouden,
 • je niet volledig aanwezig bent en niet verbonden voelt,
 • je voelt dat er meer te halen is uit je leven.
 

Verlang jij naar meer rust en balans, meer (zelf)vertrouwen, en een diepere verbinding met je diepste zelf en gelijkgestemde mannen? Dan is dit retreat zeker iets voor jou! Als je vaak veel in je hoofd zit en moeite hebt om contact te maken met je gevoelswereld, zal deze dag je helpen meer rust in je hoofd en lijf te ervaren.

Facilitators

Ralf Groenveld

In mijn persoonlijke reis heb ik vervolgens mogen leren en ervaren dat het leven niet (alleen) gaat om ontwikkelen, maar juist meer om afwikkelen. Het ontdoen van al die laagjes van programmeringen en conditioneringen. Het afbouwen van die muur die lang gediend heeft als beschermingsmechanisme. Want achter die muur daar zit mijn ware ‘IK’!

 

De man die graag zijn steentje bijdraagt aan het creëren van een nieuwe wereld. Een wereld van liefde, saamhorigheid en verbinding. Een wereld waarin mannen ook weer mogen gaan leren leven vanuit hun hart. Waarin ze  hun zachte, kwetsbare kant mogen omarmen, er mogen zijn zoals ze zijn. En achter die kwetsbaarheid daar schuilt juist die echte oerkracht!

Mijn kracht ligt in het oprecht luisteren naar anderen, aanvoelen waar iemand in zijn leven staat en wat hij nodig heeft om weer in contact te komen met zichzelf. Antwoorden te krijgen op de vraag: ’wie ben ik nu echt en wat zijn mijn verlangens’?  En hoe kan ik dat integreren in mijn levenspad.

Veiligheid, vrijheid, verbinding en authenticiteit zijn voor mij belangrijke kernwaarden in mijn leven, die ook terugkomen in de cirkels en retreats. Het kunnen relativeren en een stuk humor zijn voor mij belangrijke eigenschappen die ik graag inzet tijdens dergelijke dagen. Ik werk veelal intuïtief, houd niet van (ellenlange) voorbereidingen, maar vertrouw erop dat er mag ontstaan wat de groep op dat moment nodig heeft.

Dus mooie man, ben jij klaar om in het diepe te springen….en:

 1. jezelf echt te leren kennen;
 2. volledig jezelf te mogen zijn, ongeacht de situatie;
 3. verbonden te zijn met je hart
 4. je vrij te voelen
 5. in verbinding te komen met gelijkgestemde mannen
 
 

Voel jij hierop een diepe ‘JA’, dan begeleid ik jou heel graag een stukje op jouw levenspad.

“Je moet het uiteindelijk allemaal zelf doen in het leven, maar je hoeft het niet alleen te doen…”

Bas Oberndorff

Hallo daar, ik ben Bas, 45 jaar, nieuwsgierig, vader van drie dochters, facilitator. Als je me echt zou kennen, zou je weten dat ik lange tijd door het leven heb gezocht, alleen om telkens weer vast te lopen. Maar toen ik besefte het zoeken stond voor het strijden tegen het donker, kon ik langzaam licht toe laten.

Ik ontdekte dat mijn kracht ligt in het samen creëren, in het co-creëren met de mensen om me heen en het omarmen van hun licht.

 

Dit geldt ook voor mijn rol in het mannenwerk. 

Door ruimte te bieden waarin mannen hun eigen pad kunnen bewandelen, zich veilig voelen het donker te verlaten hier ontstaat er een stroom van energie. Mijn rol is niet om mee te zoeken, maar om te omarmen en te ondersteunen, en zo bij te dragen aan hun groei en ontwikkeling.

Programma onderdelen

De dag begint rond 10:00 en na een kop thee of koffie starten we met een korte meditatie om even te landen. Wat er vervolgens op het programma staat is eigenlijk niet heel strak gekaderd, vanuit een sharing ontdekken we samen wat de dag ons te bieden heeft en vervolgens duiken we samen in dit ontdekkingsproces met gebruik maken van verschillende mogelijke onderdelen.

Verwacht niets en verwacht alles, ayo!

Onderdelen van de dag

In een mannencirkel is sharing essentieel voor het creëren van een veilige ruimte waar mannen openlijk gedachten, gevoelens en ervaringen kunnen delen. Deze uitwisseling bevordert diepere connecties en versterkt het gemeenschapsgevoel.

Het delen van persoonlijke verhalen moedigt kwetsbaarheid aan en ondersteunt authentieke zelfexpressie, wat bijdraagt aan persoonlijke groei. Daarnaast dient sharing als een waardevolle bron van wijsheid, waardoor mannen van elkaars ervaringen kunnen leren en elkaar kunnen ondersteunen. Het versterkt vriendschappen en draagt bij aan een gevoel van solidariteit. Bovendien kan het delen van persoonlijke ervaringen in de mannencirkel dienen als een krachtig middel voor emotionele heling en het doorbreken van belemmerende patronen.

Lichaamgerichte oefeningen in een mannencirkel bevorderen lichaamsbewustzijn en emotionele verkenning, waarbij de keuze van oefeningen kan worden beïnvloed door de ervaringen van de dag. Deze oefeningen, waaronder ademhalingsoefeningen en bewegingen, helpen stress verminderen en dragen bij aan ontspanning.

De gezamenlijke fysieke activiteiten versterken empathie en verbinding, waardoor een positieve groepsdynamiek ontstaat. Het doorbreken van emotionele blokkades wordt met lichaamgerichte oefeningen ondersteund, en de variatie in oefeningen zorgt voor een holistische benadering van persoonlijke groei. Over het geheel genomen dragen deze oefeningen bij aan het welzijn en de onderlinge verbondenheid van de deelnemers, waarbij de keuze van de oefeningen is afgestemd op de specifieke behoeften en ervaringen van de dag.

Aaneengesloten Transformational Breath, ook bekend als Continuous Connected Breath, is een ademhalingsmethode die zich richt op een diepe, ritmische en ononderbroken ademhaling. Tijdens deze praktijk wordt de adem bewust verbonden, zonder pauzes tussen inademing en uitademing.

Dit proces, vaak begeleid door een facilitator, heeft als doel emotionele en fysieke spanning los te laten, het energieniveau te verhogen en een diepere staat van bewustzijn te bereiken. Het kan dienen als een krachtig middel voor zelfontdekking, emotionele transformatie en het bevorderen van innerlijke rust.

Previous slide
Next slide

Wat kan deze dag jou brengen?

 • Diepgaande verbinding met jezelf
 • Van denken naar voelen, naar het hart gaan
 • Bewustwording van patronen in je leven en familie
 • Erkennen van onverwerkte emoties en accepteren dat het oké is
 • Vertrouwen op je innerlijke groeiproces
 • Ervaren van broederschap met andere bewuste mannen

Inschrijven

Voor deze dag zijn er 8 plekken beschikbaar. De investering voor de gehele dag is 150,-

Locatie: Banholt (Limburg)
Zaterdag: 10:00 – 16:30u (inloop vanaf 9.30)